20. oktober 2007

Saksopplysning: kvalitet koster

Av alle helt innlysende ting her i verden så skulle man tro at utsagnet "kvalitet koster" var noe alle kunne skrive under på.

Hvorfor kan da dette være en nyhet:

"Vi må betale mer for vannet. Bare 7 prosent av vannrørene i Norge fornyes hvert år. Mange av dem er gamle, de er fra før krigen, de er rustne og de lekker. Nordmenn må nå belage seg på å betale mer for å få rent og sunt drikkevann i fremtiden, mener vannverkenes interesseorganisasjon Norvar. - Prisen på kranvann er veldig lav i dag. Oppgraderinger bør skje, og da må folk betale mer, sier direktør Einar Melheim i Norvar."

Vi må betale mer for vannet


Og hvorfor vil sikkert noen hyle opp over "økte avgifter" på noen hundrelapper og i stedet forertrekke å kjøpe flaskevann til en kostnad på fryktelig mye mer mens man surmuler over den dårlige kvaliteten på springvannet og "at politikera ikke gjør noe med det!".


Henger dette på greip? Nei.


"«Frp leverer lavere avgifter». Fredrikstad (ANB): Frp-formann Siv Jensen er stolt over at hennes 13 ordførere leverer resultater i sine kommuner. – Vi kan legge fram tall på at Fremskrittspartiet holder ord, sier Siv Jensen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Hun viser til fersk statistikk for hva ulike kommuner bruker pengene på. De 13 Frp-styrte kommunene kan skilte med at utgiftene til vann, kloakk og søppeltømming i snitt er 842 kroner lavere enn landsgjennomsnittet, som er på 6.985 kroner i året. De mange Sp-styrte kommunene ligger mer enn tusenlappen over Fremskrittspartiets kommuner. I Senterparti-kommunene har vann, kloakk og renovasjon blitt 23 prosent dyrere de siste årene, mens Frp-ordførerne bare har lagt på 6,8 prosent."


- Frp leverer lavere avgifter


Valget mellom flaskevann til ti kroner literen eller eller økte avgifter og rent vann i springen er for meg fryktelig enkelt. Men da mister sikkert folk flest noe valgfrihet eller et-eller-annet.
blog comments powered by Disqus