Da den kombinerte DVD/VHS'en trakk sitt siste pust samtidig med at 29" Grundig'en gikk inn i sitt tiende år og BlueRay vant over det andre HD-formatet jeg nå har glemt navnet på OG irritasjonen over at surroundanlegg(/radio/dvd-spilleren)et innkjøpt i 2003 ikke hadde virket gjennom mer enn to høyttalere de siste to åra var skrifta på veggen:
Det måtte, bokstavlig talt, handles.
Og det er ikke måte på hvor mange gode råd som finnes over alt man trenger. Blader, nettsteder, brosjyrer - og alle instruerer deg stort sett om å kjøpe noe større og dyrere enn det lommeboka er komfortabel med.
Jeg har blitt lurt før. Grundigen som nå er havnet på søppelhaugen ble handlet inn i 1998 var ekstra dyr fordi den var "100 hz", surroundanlegget innkjøpt for 5-6 år siden var ekstra dyrt fordi det hadde merket Sony, PC'en innkjøpt i 1994 ble 2.000 kroner dyrere fordi den hadde et "fremtidsrettet prosessortilegg" - MMX. Som ikke gjorde det spøtt fra eller til.
Denne gangen valgte jeg annerledes
Valgene:
a) Kjøpe på nettet
Det er komisk mye billigere enn i butikk. Tusenvis å spare, alltid. Hva som er billigst varierer fra dag til dag. Hadde svært god nytte av hardware.no sin prisguide.
b) IKKE Full-HD TV.
Så ingen forskjell på bildekvaliteten på butikkutstilling. Derfor ble det en Sony Bravia KDL-37P3000 til 9.000 (inkludert en Playstation3) i stedet for en Sony Bravia KDL-40W3000 til det to-tredobbelte. Et vanskelig valg, alle argumenter tilsier at man bør kjøpe litt ekstra "når man først bryr seg", men magefølelsen og litt til fortalte meg at dette var feil.
c) Playstation3 som DVD-spiller
Det får da være måte på. Klarer den Blue-Raydisker så må den da klare DVD'er. Men litt skeptisk - bråker ikke denne PS3'en da? Er han ikke treg i oppstarten, lager den ikke mye varme og bruker mye strøm?
d) Et surroundanlegg med radio
Mitt kun-to-fungerende-høyttalersanlegg fra 2003 hadde også radio, men hadde i tillegg en DVD-spiller. Sistnevnte var ikke nødvendig denne gang. Ikke store krav til at det nødvendigvis skal være så høyt, men det må jo rumle litt når Rambo plaffer ned burmesere og sovjetrussere. Trengte derfor noe billig og greit, og valget falt på en Sony-modell som var erstattet med en annen modell, men som så brukbar ut allikevel: Sony HT-SS1100. Pris: ca. 2.500 kr.
Hvorfor alt Sony? Det ballet på seg når PS3'en nå engang er produsert av Sony. Hadde en teori om at man hadde klart å sy sammen de tre produktene TV/PS3/surroundanlegg slik at jeg klarte meg med én fjernkontroll. Jeg sitter dog fortsatt med tre.
Konklusjonene, etter noen måneders bruk:
a) TV'en - noe tess?
TV'en fungerer flott. Bedre enn den jeg hadde, skarp og fin både på DVD, Blu-ray, normal tv-bruk og spill. Litt etterslep på fotballkamper må være det eneste lille minuset. En bagatell som jeg ikke aner om er noe som er bedre på dyrere modeller. Overse alt brosjyreprat - du blir bare forvirra.
b) PS3'en til DVD - noe tess?
Fungerer flott. Noe tregere i oppstarten enn en vanlig DVD-spiller, men 3-4 sekunder klarer man å leve med. Stillegående - merker ikke at den kjører under filmavspilling. Avgir mye varme når den står i bruk, enkel å sette i stand-by. Bør nok slås av før man kryper til sengs.
c) Blu-ray - noe tess?
Blu-ray-filmer ser veldig flotte ut, men man trenger det ikke på min skjermstørrelse i alle fall. Alvorlig talt: DVD'er ser flotte ut de også. Og det gjør også filmer på vanlig digital-TV. Her må man virkelig være filminteressert for å investere i dette. Personlig klarer jeg ikke å se en film mer enn maksimalt en gang.
d) Playstation3 - noe tess?
Absolutt. Legg inn musikk og fotografier, filmsnutter og spill. Bruk nettleseren til å "surfe" fra sofaen - Tekst-TV go home. Virkelig en nyttig dings. Svært brukervennlig og stilig. Det som fungerer dårligst er nettleseren, man finner ut at en del mer "avanserte" sider rett og slett ikke fungerer så man gleder seg over enhver side som ikke har kostet på seg mye teknodill og dall.
Spill? Generelt: imponerende grafikk og lyd. Men jeg begynner tydeligvis å bli for gammal til slikt. Men kjekt for unga. FIFA2008 - kjedelig og tregt, imponerende grafikk. Gran Turismo - fantastisk grafikk, god over-nettet-del, GTA - ypperlig grafisk, men av en eller annen grunn repetetivt. Morsom onlinedel.
Konklusjon: går DVD'en sønder og sammen: ikke kjøp en ny, kjøp PS3. I alle fall om du har bredbåndtilgang.
e) Surroundanlegget - noe tess?
Har fungert uten problemer. God lyd til film og radio, men på vanlig musikk sliter den. Greit nok, men aldeles ikke noe for feinschmeckere. Svært lett å sette opp. Helt stillegående.
Hovedkonklusjon: trenger man dette?
Nei, det gjør man aldeles ikke. DVD og VHS på vanlige TV fungerer ypperlig. BlueRay er oppskrytt. Surroundteknologien står for alle praktiske formål på stedet hvil. Spill på PS3 ser grafisk sett mye bedre unn enn PS2, men de er like lett å bli leie av - Grand Theft Auto i sin nyeste versjon er en oppusset versjon av den forrige, verken mer eller mindre.
Internettsurfing fra sofakroken er for en tekst-tv mann dog svært tilfredsstillende.
Hadde dette blitt kjøpt om ikke tidligere utstyr var gammelt og/eller ødelagt, med de erfaringene jeg sitter med i dag? Nei.
Totalkostnad inkl kabler og kontrollere: 13.000. Garantert billigere i dag, fire måneder senere.
22. juni 2008
21. juni 2008
- FrP instruerer Telenor på kommunistisk vis
- Telenor bør kjøpe TeliaSonera og regjeringen må legge aktivt til rette for det, krever Øyvind Korsberg, FrPs næringspolitiske talsmann.
- Dette er en unik mulighet til å etablere en betydelig aktør i telebransjen med utgangspunkt i Norge. Regjeringen må snarest gi sin støtte til Telenors planer om en overtalekelse av TeliaSonera, og stille nødvendig kapital til disposisjon for å gjøre denne historiske handelen mulig, mener han.
Javel. Kjør debatt om innblanding, overstyring, antikapitalisme og tukling med markedskrefter.
Sist jeg hørte noe om instruering fra hr.Korsberg og FrP så var det at man skulle instruere byråkrater til å selge alt staten hadde av jordisk gods.
Slik vil de fylle statskassen. Frp og Høyre får ikke flertall for å selge statlige aksjeposter. Tirsdag 17. april behandler Stortinget regjeringens eierskapsmelding, som ble lagt frem før jul. Da kommer Fremskrittspartiet til å forslå betydelig nedsalg av statlige aksjer. Partiet vil selge statsaksjer i Statoil, Hydro, Telenor, Yara, Kongsberg-gruppen, Statkraft og en rekke andre selskaper, men står ikke alene i dette synet.
Javel.
Hvordan klarer man å manne seg opp til å både instruere statlig eide selskaper til et-eller-annet man mener er fornuftig, samtidig som man varsler om kraftige nedsalg i de samme selskapene?
Vennligst forklar meg, en eller annen. Og gjerne nå, ikke drøy det til oktober 2009. Vi må gjøre unna alle fadeser a la Monstertrygd og arbeidsinnvandringsnekt mens de fortsatt er på skrivebordet og FØR de settes ut i praktiken.
Labels:
frp,
Korsberg,
statlig styring,
Telenor
12. juni 2008
Hege Storhaugs underliv
Med hvilken rett har den norske stat lov til å grafse i Hege Storhaug og andres underliv for å avsløre eventuelle lovbrudd?
Hvilken lov innføres om de blå overtar i 2009? Må for eksempel Kohinoor Nordbergs jente inn til tvungen kontroll? Faren er jo, som vi jo vet, opprinnelig fra Somalia.
Eller hva med Kadras eventuelle jentebarn? Må også de hentes av politivesenet om hun som mor velger å stritte i mot Storhaug og kompanis lange, undersøkende fingre?
Eller hva med John Carew? Faren hans er fra Gambia, og vi vet jo hvordan det står til med kjønnslemlestelse der i gården. Hvor setter de blå strek? Hvor norsk og integrert kan man EGENTLIG tro at en fyr som John Carew er? Hvem vet hvilken oppdragelse fotballspilleren har fått av sin far - hvilket kvinnesyn, hvilken kultur og hvilken oppdragelse?
Hvor går grensa?
"Mon tro om Norge velsignes med en brennende regjering i 2009?", spør Hege Storhaug. Det jeg lurer på er hva hun og de som stemmer på samme parti som henne legger i ordet "brennende"? Bør Carew, Kohinoor og Kadra forberede sine barn på Storhaug-sjekken?
Labels:
ali farah,
hege storhaug,
John Carew,
kadra,
kjønnslemlestelse
Abonner på:
Innlegg (Atom)