26. desember 2007

Mer enn halvparten av dødsfallene sjåførens feil

Mer enn halvparten av dødsfallene i trafikken kan ikke forklares ut fra trafikkforhold. Naturlig sykdom forklarer noen av tilfellene, men rus og selvmord er mer vanlig. I en omfattende undersøkelse har rettsmedisinere og forskere gått igjennom obduksjonsrapporten til 167 bilførere som omkom i trafikken i en femårsperiode. Av disse kan 89 tilfeller ikke forklares ut fra trafikkforhold som blant annet vær, fart og forbikjøring.



1 av 4 døde sjåfører var i pillerus


Hvem sin feil er dette? Sosialistene, naturligvis. Og hva er den enkle og innlysende løsningen på dette problemet da? Midtdelere over alt, mindre midler til kollektivtrafikk, lavere skatt og billigere bensin. Samt lavere årsavgift? Eller en kombinasjon av alt dette, kanskje.


Fremskrittspartiets fylkesordførerkandidat i Sør-Trøndelag Morten Ellefsen mener at de som har hatt ansvaret for samferdselspolitikken i Norge de siste 20 åra er moralsk ansvarlig for at vi har unødvendig mange møteulykker, med tragiske dødsfall og invalidisering som resultat.


Politikere ansvarlig for unødvendig mange møteulykker


- Det er nærliggende å anta at en betydelig del av dødsfallene forårsaket av møte med motgående tungtrafikk, er selvmord. (...) Hele 84 prosent av de omkomne sjåførene var menn. Det var en overvekt av yngre bilførere blant dødsulykkene som kunne forklares med trafikkforhold, med en gjennomsnittsalder på 30 år.
blog comments powered by Disqus