4. januar 2009

Test: 4 dingser for å få bort juleflesket

Etter å ha vurdert reinnmelding på SATS kom jeg fram til at det sannsynligvis ikke ville hjelpe stort. Dyrt er det også. Men situps på et hardt laminatgulv er enda mer utelukket.

Derfor en butikkrunde i disse nyttårssalgstider.


a) Nike Yoga / Pilates Mat. 175 kroner.

Reklamen sier: "5mm. Enhanced traction. Cushioned Comfort."

Øvelser: Gymnastikklærere verden rundt vil nok påstå at en slik matte - i tillegg til et godt treningsprogram (og en medisinball, muligens) - er alt man trenger. Og den som forsøker seg på det nedenfor vil nok si seg enig.




b) Exerfit Fitnessband. 79 kroner.

Reklamen sier: "Exerfit Fitnessband i gummi for variert trening av hele kroppen."

Øvelser: Pakningen inneholder ikke noe som helst annet enn selve gummibåndet. Men de fleste av øvelsene nedenfor kan gjennomføres.




c) Exerfit Chinningbar. 189 kroner.

Reklamen sier: "Dørribbe for montering i døråpning. Justerbar lengde fra 68-105 cm. Leveres med brukerveiledning og treningstips".

Førsteinntrykk: Følgte verken med brukerveiledning eller treningstips. Dog har vel såpass mange reagert på nettopp dette at de har lagt disse ut på sine nettsider. Antar forøvrig at denne kommer til å ramle sammen og at jeg ender opp med uhelbredelige skader.

Øvelser: Tja. Det er jo da å heve seg opp og ned så mange ganger man klarer. Og om dette tallet av en eller annen grunn er null så er det hjelp å få der ute.




d) Nike Resistance Band Kit. 189 kroner

Reklamen sier: "Ideal for upper and lower body exercises". Og er vel en konkurrent til (b).

Øvelser: Med pakken følger det med en beskrivelse av 7 forskjellige øvelser som involverer alle de tre strekkene som følger med. Dog er det nok best å youtube litt her også for inspirasjon.




Test



Nike-matta. Fungerer upåklagelig. Var litt usikker på om den var tykk nok - men det er den.

Exerfit Fitness Band. Nesten komisk enkel i utførelsen og fikk en postordre-Deja Vu da jeg stod med pakkens komplette innhold - et grønt gummibånd - i hendene. Den viste seg dog å fungere på et merkelig vis - lett å "stille inn" ulik grad av motstand og antallet øvelser er uendelig. Motstanden gjør treningstiden kortere og det er jo bra. Sofagriser med usikker økonomi og/eller motivasjon bør kanskje begynne med denne for å finne ut om hjemmetrening er tingen.

Exerfit Chinningbar. Følgte med skruer på denne, men i og med at brukerveiledningen (som ikke følgte med) ikke sier at disse er nødvendig så ble dørribba montert uten. Og den virket, overraskende nok, å holde mine 87 kilo uten risiko for å rive ned dørkarm og hus. Å henge i den virket å være godt for rygg, men den kom også, og først og fremst, til nytte i kombinasjon med bånd og strikk.

Nike Resistance Band Kit. Min favoritt, selv om XXL i beste kremmerånd i sin Majorstua-butikk har valgt å legge ut forrige (og nå utgåtte) versjon av strikkene. Pakken innholder tre strikk av ulik lengde og funksjonsområde. Konklusjonen er at samtlige tømmer kroppen for krefter kjapt - og det er jo det man ønsker.


Totalkonklusjon: Lider ikke av handlemani men synes alle fire er så pass rimelige og effektfulle at jeg anbefaler dem. Har nå ingen unnskyldninger lenger og hva skal man egentlig bruke en fotballpause på når kaffekoppen har fått sitt påfyll.

Alt for tidlig å si noe om kvalitet - hvor lenge greiene faktisk varer - jeg forventer dog årevis. Og om forventningene ikke oppfylles kommer det noen ord om det her.


blog comments powered by Disqus