11. januar 2008

Bruken av ordet stalinistisk

Det fleskes til fra politikerhold:

Kommunalministeren vil tvinge partiene til å ha like mange kvinner som menn på fremtidige kommunelister. - Dette er stalinistisk og kvinnediskriminerende! mener Siv Jensen.


Stalin vet vi jo er en av verdens verste massemordere noensinne, men er det nå åpning for å stemple nærmest hvilken som helst mening som innebærer litt begrenselse av frihet for stalinistisk?

Er det da også greit at hvilken som helst mening som innebærer litt nasjonalisme eller innvandringsmotstand for fascisme - eller endog nazisme?

Jeg ser ikke helt for meg Jens Stoltenberg tordne mot Siv Jensen om at nå må hun slutte med denne nazismen sin når Siv sier hun ønsker å begrense antall innvandrere. Skulle likt å se Siv Jensens reaksjon om hun ble stemplet som nazi av en politikerkollega etter å ha ytret seg i en like marginal debatt som Meltveit Kleppa har uttalt seg i i dag.

Noe sier meg også at det å stemple noen som stalinistisk ikke medfører noen fare i det åpne ordskiftet, men om man stempler noen som nazistisk så blir man umiddelbart hugget ned.

For å gjøre det helt klart: disse ordene bør knapt nok brukes av oss. Og i alle fall ikke av Siv Jensen i en mikrodebatt om norsk likestilling. Hadde Meltveit Kleppa sitt forslag handlet om at hun ønsket å sende meningsmotstandere til Finnmark uten mat og drikke og med et par kuler i bakhodet da hadde jeg kanskje forstått det, men det var jo ikke akkurat det saken hennes handlet om.

For en gjeng.
blog comments powered by Disqus