24. januar 2008

Endelig: Holmgang legges ned

Oddvar Stenstrøm har vridd sin siste debatt i ytrehøyreretning og programmet Holmgang som har vært på TV2 siden oppstarten legges ned.

Er det noen som er lei seg? Er det et håp om bedre politiske debatter på TV2 framover?

Mitt formål med Signert-artikkelen i Aftenposten 5. mars var å bevisstgjøre Stenstrøm på hvordan hans holdning stigmatiserer, båssetter og fremmedgjør minoritetsgrupper, som allerede er marginalisert. Spørsmålsformuleringen trenger en opp i et hjørne hvor en stilles til ansvar for all verdens elendighet. Forskning viser at minoriteter føler seg tilsidesatt, utestengt og diskriminert av medier. Føler en virkelig at programledere ikke skal ta noe ansvar?


Med et personangrep 6. mars søker Kåre Valebrokk å si til leseren: "Ikke lytt til denne mannen som er en kontroversiell muslim". Og Oddvar Stenstrøms debattnekt bevitner samme nedlatende holdning: "Jeg ser ikke på deg som en verdig motstander".



Snakker vi for døve ører, TV2?


Oddvar Stenstrøm og pekefingeren hans tuppes ut bakdøra og ersattes av nynorskmannen og eks-NRK'eren Arill Riise:

Under navnet «Landstinget» skal TV 2 etter påske ha debattprogrammer i form av folkemøter på nytt sted hver gang. Folkemøtene skal avløse Oddvar Stenstrøms «Holmgang». (...) «Holmgang» har hatt rundt 40 programmer i året til en kostnad anslått til noe under fem millioner kroner pr. år. Det nye opplegget vil etter planen ha kortere sesong og halvparten så mange programmer, til en kostnad som er beregnet å bli godt over tre ganger så høy.


Bytter ut Holmgang med folkemøter


Forhåpentligvis blir det nå ett mikronfonstativ mindre for bilmafiaen og muslimmotstanderne.

- Oddvar Stenstrøm gjødsler hatet i «Holmgang». Det er problematisk at han mistenkeliggjør svake grupper og stiller infame spørsmål. Kåre Valebrokk bør ta ham av lufta straks, ellers bør ikke TV2 få fornyet konsesjonen! Han har gått igjennom lista over emner som har vært debattert i «Holmgang», og misliker funnene sine sterkt. Han har funnet en klar overvekt av saker der samfunnets svake grupper blir utsatt for det Dokk Holm kaller mistenkeliggjøring.


- Nei, og det er helt greit å stille ubehagelige spørsmål . Det er ikke noe galt i å opptre på en måte som gjør at noen oppfatter deg som rasist. Det er ikke det som er problemet. Problematisk blir det når vi opplever systematisk mistenkeliggjøring av samtlige svake grupper, og når spørsmålene stilles på en måte som er åpenbart infam. Mannen gjødsler hatet, sier samfunnsforskeren. - Oddvar Stenstrøm konstruerer problemstillinger som bekrefter fordommer, i stedet for å bearbeide dem. Han bidrar til at alvorlige politiske spørsmål blir redusert til moralistisk skvalder, og reell debatt er det nesten ingenting av i «Holmgang», slutter Erling Dokk Holm.



- Ta Stenstrøm av skjermen
blog comments powered by Disqus