21. januar 2008

E.Lae (H) krever at bilistene kjøper partikkelfilter

Erling Lae framstår som miljømann foran noen når han ønsker å få redusert svevestøvet i byen han har hatt ansvaret for i en årrekke. Han krever nå at at alle Oslo- og Bærumsfolk monterer partikkelfilter.


Behovet for dette er også større i Oslo enn i København på grunn av de ulike vindforholdene. Svevestøvet, der utslippet av dieselpartikler fra kjøretøy er hovedbestanddelen, representerer nå en så alvorlig helsefare i Oslo-regionen at noe må gjøres, sier byrådslederen.


Helt enig, Lae. Dette merker jeg hver eneste dag. Endelig kommer høyrefolka på banen og erkjenner at bilkjøring også er et problem. Flott Lae!

Men problemet er at han ønsker å sende regningen til Finnmark, Trøndelag og Nord-Vestlandet.

Erling: dette glimrende tiltaket bør vi Oslofolk fint klare å finansiere selv. Jeg har ikke tenkt å avkreve min bestemor på Nordvestlandet at hun bidrar med sin skatte- og avgiftsskjerv for å få redusert alle de uheldige bivirkningene av høy trafikk i hovedstaden - som du jo naturligvis har et stort ansvar for gjennom å være ytterst skeptisk til å forsøke å redusere gjennom f.eks. køfribillett.

Det ville ikke være rettferdig. Gå heller inn for eiendomsskatt eller noe sånt du, så klarer du å skaffe penga du trenger.

Høyre-lederne i Oslo og Bærum roper varsku om det høye nivået på svevestøvet i Oslo og nærområdene, og vil gå i front for å gjøre noe med det. Lae og Reinsfelt vil gjøre Oslo og Bærum til miljøsoner, slik flere storbyer i Tyskland, Nederland og Danmark allerede har gjort.



Regjeringen må snarest mulig komme med påbud eller stimulanser slik at bileierne får montert partikkelfiltre. Det legger vi også til grunn at vil skje, med en finansminister fra SV, sier Lae. Den rødgrønne regjeringen har så langt avvist å gjøre det, fordi Finansdepartementet har ment at kontrollen blir for vanskelig.


Det er ikke noe poeng at Staten avkrever at tante Olga på Toten kjøper partikkelfilter. Nå må vi Oslofolk ta ansvar for egen forurensing, Lae. At SV ville ha gjort det om de styrte Oslo, det er forsåvidt interessant det Lae, men det er altså du som har makta.

Slutt med denne brølingen på Staten hver gang du er i beit for penger. Gjør heller det redelige og si til byens befolkning at byen har et behov for større inntekter, og forklar dem hvordan du har tenkt å hente dem inn. Jeg er MER enn villig til å bidra mer til byfelleskapet.

Slik at vi, for eksempel, kan bli kvitt svevestøvsproblemet gjennom å sponse partikkelfilter til de av våre bilister som har behov for det.
blog comments powered by Disqus