16. januar 2008

Støre på RedaksjonEN


afghanistan
Originally uploaded by soldiersmediacenter


Hele kveldens sending var i dag et intervju med utenriksministeren, og jeg må si jeg er mektig imponert. Ikke bare redegjorde han åpent for det som hadde skjedd, men han fikk både fram det mennesklige aspektet opp i det hele, det større perspektivet med at det nok en gang var det afghanske folk som ble mest skadelidende, viktigheten av den utviklingsarbeidet samt både være i stand til å nærmest forlange videre debatt om Norges engasjement samtidig som han var helt klar på at Norge kommer til å være i landet akkurat så lenge som Stortinget (og dermed det norske folk) ønsker at vi skal være der.

Om noe var overraskende så var det denne holdningen til åpen og fri debatt om temaet - husker ikke helt formuleringen, men han sa noe sånt som at han hadde kanskje vært for lite i politikken til å se negativt på at det ble ført en åpen og fri debatt om et tema. Han var ikke i tvil om at debatten var svært ønsket - det å sende soldater ut i en potensiell død er jo kanskje den viktigste beslutningen et land kan gjøre. Og da skal man naturligvis diskutere grunnlaget. Det er ingen konflikt mellom det å debattere Afghanistan og det å støtte de soldater og sivile som gjør det reelle arbeidet.

Er det noen som kunne tenke seg noen andre i rollen som utenriksminister enn den utenriksministeren fra Arbeiderpartiet som vi har i dag?


blog comments powered by Disqus