7. februar 2008

Hvorfor er Cola billigere enn vann?


Old Coke
Originally uploaded by Thien Anh, Dinh
Problemstilling: 1 sukkerholdig brus per dag gjør deg 4 kilo tykkere i året.

Markedsmekanismer: brus [basert på vann, som vi jo vet] er billigere enn vann SELV om brusen [som vi jo vet] innholder sukker, endog avgiftsbelagt sukker.

Er man kommunist om man mener at markedskrefter ikke nødvendigvis gir det beste for samfunnet, og at avgifter er av det GODE - om man ønsker å ha kontroll over samfunnsutviklingen da.

For de kombinerte valgfrihetsforjemperne / [blåruss / kalkulatoristene] på høyresiden der ute så kan godt poenget med med at 1 liter sukkerholdig brus fører til 4 kilo årlig overvekt være en valgfrihet ikke er noe å bry seg om, men det er også en valgfrihet som koster samfunnet milliardbeløp i året. Gjennom behandling av diabets og hjerte-/-karsykdommer. Så her skulle man tro dere måtte velge mellom offentlige utgifter (og inntekter) og valgfrihet.

Personlig mener jeg at når ikke kapitalister og markedskrefter engang klarer å gjøre [vann] billigere enn [vann+sukker+avgifter] da må man hjelpe litt og skru avgiftene kraftig opp.

Vesentlig høyere sukkeravgift: ja takk. Og takk til Kiwi for frukt-og-grønt kampanjen sin - slike kapitalister vil vi ha.
blog comments powered by Disqus